Skrytá identita fialových! Iglesias a Vendelína v Bradavicích!

| Vydáno:

Dnes jsem jen na chviličku zaskočila do Velké síně, vždyť mi zbývá ještě řada nehotových úkolů a nemůžu se tady jen tak vykecávat. Nakonec jsem zde strávila skoro hodinu a nejen, že jsem si skvěle zaplápolala, ale také jsem nasbírala pár překvapivých novinek…

Sophia Glis Glisová > – vejde a hned si všimne plápolajících a nového outfitu p. Matthewa – Zdravím vespolek!

Matthew Whitecrow > Vypadám úplně jako Enrique Iglesias, kdyby si oblékl to triko a boty. Jen teda s jiným obličejem.

Ellka Willowa > úplne =D

Matthew Whitecrow > – zašel si vypůjčit do knihovny knížku Mé egoistické já

Ellka Willowa > – určite tú knihu aj napísal – =P

Ano, skutečně, nejenom že pan Matthew vypadá přesně jako Enrique Iglesias – s největší pravděpodobností je tento mudlovský populární zpěvák skrytou identitou našeho pana profesora. No jen se podívejte: jako vejce vejci!

Pan Matthew ovšem není jediný, kdo před námi skrývá své pravé Já.

„Mladá zaměstnankyně“ Příčné ulice Elizabeth Lextrová nás celá léta mystifikuje o svém věku. Ve skutečnosti je totiž třináctou reinkarnací proslulé Vendelíny Výstřednice! Ta se prý nechala upálit postupně asi sedmačtyřicetkrát, protože ji to hodně bavilo. Tak, zdá se, že po dnešku už má za sebou i jubilejní padesáté upálení…

Shodou okolností jsem se o Vendelínu Výstřednici podrobně zajímala v rámci studia Kouzelných formulí v minulém školním roce, a tak se s vámi podělím o výsledky svého pátrání:

Vendelína, která žila podle různých pramenů ve 13.-16. století (je možné, že se skutečně kolem tří set let dožila), byla průkopnicí zmrazovacích kouzel. Vynalezla formule Glacius a Vitaglacius, což je v podstatě zrychlená verze původního Glacia. Toto kouzlo má schopnost zmrazit vodu v led anebo také zchladit plameny ohně či ohnivé příšery. Zatímco ale pomocí formule Glacius to tvá asi půl hodiny, s Vitaglaciem dojde k zmrazení/zchlazení okamžitě.
Vendelínu to jednak hodně bavilo (tvrdila, že ochlazený oheň příjemně lechtá) a jednak podstupovala opakované „upálení“ z výzkumných důvodů – právě díky tomu se jí podařilo
svůj původní vynález tak zdokonalit. Po nějaké chvíli, když si to dost užila, vždy z hořící hranice zmizela, pochopitelně se normálně přemístila, ale to bylo vždycky ututláno a přítomní mudlové byli přesvědčeni, že Vendelína v plamenech uhořela – ona taková následná úprava paměti udělá své. Ministerstvo to sice nevidělo moc rádo, ale vzhledem k Vendelíniným vynikajícím výzkumným výsledkům v oboru vývoji zmrazovacích kouzel nad tím úředníci přimhuřovali oko.

Později však bylo kouzlo Vitaglacius mylně připsáno Narciusi Killhofovi, vynikajícímu odborníkovi na přeměňování. Vendelína ho však používala dříve!
Během sedmačtyřiceti absolvovaných „upálení“ ale Vendelína nezůstala jen u ochlazení plamenů. Vyzkoušela také zcela novou technologii úplně studeného ohně, který měl navíc vynikající kosmetický efekt, jeho působením docházelo totiž k výraznému omlazení a regeneraci pokožky. Z tohoto důvodu si Vendelína později otevřela kosmetický salón Věčné mládí. O její léčebně-zkrášlovací kúru pomocí studeného ohně měly tehdejší čarodějky velký zájem. Kouzlo se nazývalo Dermoflamma Gelida, formule a inkantace byly ovšem Vendelíniným tajemstvím a patentem, ve svých 333 letech si je odnesla do hrobu a dnes už nejsou známy – tedy asi.

Nu, jak vidíme, nejen že Vendelína neleží se svým tajemstvím v žádném hrobě, ale těší se nejlepšímu zdraví a na Příčné ulici pod jménem Elizabeth Lextrová obchoduje s omlazovacími elixíry. Můžeme ale věřit, že je opravdová odbornice, vždyť v roce 2008 dokázala dokonce samotného bradavického ředitele Elénéra přesvědčit, že je jedenáctiletou studentkou prvního ročníku!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *